„NE HAGYJ MAGAMRA! „
2012. január 6. 15:05

Mint annyi más kistelepülés jól működő iskolája, mi is „árván” maradtunk.

Mostani világunkban be kellett látnunk, nincs többé az állami támogatás felhőtlen biztonsága. A kapott normatíva kevés, a fenntartás bizonytalan, közel 120 gyermek jövője válhat kétségessé a Mártélyi Általános Iskolában, ezért úgy döntöttünk, árverezzük magunkat.

Tudjuk, nem könnyű, de tapasztalataink, a falu, az iskola vezetése, a szülők lelkes hozzáállása is azt mutatja, vannak olyan együtt érző emberek, akik a jó ügy érdekében segítenek. Mi most ezekhez a segítő szándékú emberekhez fordulunk.

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy településünk megmaradásának egyik legfontosabb sarokköve – sok más mellett – a helyi iskola megtartása, a megfelelő szintű oktatás és nevelés alanyi jogon történő, helyben való biztosítása. Amint ez elvész Mártély életéből, visszafordíthatatlan folyamatok elindítója lehet, amely szinte maga után húzza minden más létfontosságú helyi lehetőség, szolgáltatás leépülését, végül megszűnését.

Most ez a kis iskola az utolsó bástya, amit minden erőnkkel és akaratunkkal védenünk, mentenünk kell. Ez szorosan véve nem csak a szülők, pedagógusok, gyerekek ügye, ez az egész település, és reményeink szerint minden olyan ember ügye lehet, aki lehetőségeihez, erejéhez, szándékához mérten segíteni akar és tud e nehéz helyzet megoldásában.

Ezért döntöttünk úgy, hogy elárverezzük magunkat. Elképzelésünk szerint a Mártélyi Általános Iskolát, egy hétre lehet örökbe fogadni.

Az örökbefogadó minimum 250 eurós összeg-bronz fokozatú támogató- átutalásával tud hozzájárulni az iskola működtetéséhez, amely kizárólag a gyermekek tanulásának elősegítésére fordítható. Azok a jóérzésű emberek, vállalkozások, akik ennél több pénzt áldoznának arra, hogy ne érezzük magunkat árván, 3 másik fokozatú örökbefogadóként tehetik ezt meg.

Ezüst fokozat:500 euró

Arany fokozat:1000 euró

Gyémánt fokozat:10 000 euró

 

Az örökbefogadáshoz kapcsolódó átutalásokat az alábbi számlán fogadjuk:

Számlavezető bank: Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet

Számlaszám: 57200172-10000393

BIC kód: SZGT HU HB

IBAN kód: HU85 5720 0172 1000 0393 0000 0000

 

E sorokat olvasva, többen talán késztetést éreznek majd, hogy közelebbről is megismerjék ennek a kis falusi iskolának az életét, mindennapjait, az itt folyó lelkes és odaadó munkát, amelyet nemcsak az érintettek, hanem szimpatizáns önkéntesek is végeznek. Jöjjenek el, és nézzenek körül! Nagy tisztelettel és szeretettel várunk bárkit, aki saját tapasztalatain keresztül szeretne meggyőződni az itt folyó rendíthetetlen munkáról, annak nehézségeiről, vagy épp sikereiről. Az örökbefogadással kapcsolatos kérdéseikre Molnár Irén igazgató. a +36-62-528-060 –as telefonszámon áll a rendelkezésükre.

Az Ön áldozatos segítségét, gondoskodását mi azzal tudjuk meghálálni, hogy amennyiben hozzájárul, az "Örökbefogadó Nyilatkozat" a település honlapján, valamint a helyi újságban nyilvánosságot kap.