Közreműködés kérése - folytatódik a bankjegyhamisítás elleni program
2012. május 29. 11:43

Az alábbi linkre kattintva a program népszerűsítésére készített kisfilmünket tekinthetik meg: http://www.mnb.hu/Bankjegy_es_erme/UV-AC/media .

Az MNB ez évben is ösztönözni kívánja a kiskereskedőket, a vendéglátókat és ez évben már a szolgáltatást végzőket is, hogy csatlakozzanak a bankjegyhamisítás elleni küzdelemhez. A megbízható készpénzfizetések érdekében a jegybank anyagilag is támogatja, hogy az előbb említett felhasználók megbízhatóbb bankjegyellenőrzést lehetővé tevő modern UV-A/C-készüléket vásároljanak.

A programban részt vevő pályázók az MNB által 60 százalékban (de készülékenként legfeljebb nettó 20 ezer forinttal) támogatott áron vásárolhatnak UV-A/C készüléket az MNB által biztosított 30 millió Ft keret erejéig.

 

A megcélzott célcsoport elérése érdekében szeretném kérni az Önök segítségét.

 

Felhasználói pályázatunkra folyamatosan várjuk a jelentkezéseket (legkésőbb október végéig). Kérjük Önöket, hogy amennyiben erre lehetőségük van továbbra is tájékoztassák az érintetteket a tudatos bankjegyellenőrzés fontosságáról.

Célunk nem változott, rendkívül fontos az érintettek figyelmének felhívása a pénzhamisítás veszélyeire. A tudatos bankjegyvizsgálat érdekében indított kezdeményezésünk célja, hogy megfelelő készülékek megvásárlására ösztönözze a felhasználói kört. A programunkhoz csatlakozott forgalmazók értékesítési pontjain természetesen bárki vásárolhat megfelelő UV-A/C készülékeket.

Az MNB alábbi honlapján megtalálható segédletek, tájékoztatók segítséget nyújthatnak abban, hogy az érdeklődők megtalálják azon információkat, amelyek segítségével meghozhatják a számukra megfelelő döntést a tudatos bankjegyellenőrzés érdekében.

http://www.mnb.hu/Bankjegy_es_erme/UV-AC/informaciok-uv-ac-keszlek-vasarloknak

A jegybank számára nagyon fontos, hogy továbbra is élhessünk az Önök közreműködése eredményeként nyújtott, igen jól működő kommunikációs csatorna lehetőségeivel. Az UV-A/C programot az MNB-ben Szücs Adrien koordinálja, akinek elérhetőségei: Szücs Adrien 06-1-421-3389  szucsad@mnb.hu.

A programmal kapcsolatos észrevételeiket, kérdéseiket az uv.ac.program@mnb.hu email címre küldeni szíveskedjenek.

Köszönjük, hogy támogatják az UV-A/C program tájékoztatási kampányát.

Támogatásukban és pozitív közreműködésükben bízva,

 

Köszönettel,

 

Dr. Simon Katalin

Igazgató

Készpénzlogisztika

Magyar Nemzeti Bank