Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatója
2011. november 17. 13:54

Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2011. november 21-én országos katasztrófavédelmi gyakorlatot tart, amely során mozgósításra kerülnek egyes települési polgári védelmi szervezetek, valamint megszólaltatásra kerülnek a lakossági riasztó szirénák is. A gyakorlat célja hogy a katasztrófa megelőzéséhez szükséges információk továbbításának, a közérdekű közlemények kiadásának üzempróbája, illetve gyakorlása, továbbá hogy a lakosság széles körben megismerhesse a katasztrófák esetén történő riasztás és tájékoztatás hatékony formáját. így jelentősen csökkenthető annak kockázata, hogy egy hirtelen jött, pusztító vihar vagy más katasztrófa személyi sérüléseket, illetve anyagi károkat okozzon.

A fiktív katasztrófahelyzet beállítása mellett Magyarországon óvintézkedések bevezetésére nem kerül sor, ugyanakkor a gyakorlásba bevont egészségügyi szervek támogatásával a mozgósított polgári védelmi szervezetek állománya, valamint a 18 és 60 év közötti lakosság részére önkéntes véradás szervezésére kerül sor.

 

Kérem Tisztelt Polgármester Asszonyt/Urat, hogy lehetőségeihez mérten, továbbítsa ezt a felhívást a fenntartásában és kezelésében lévő intézményekhez

 

 

Szeged, 2011. november 16.

 

 

 

 

 

                                                           Tisztelettel:

 

Balázs Gábor pv. őrgy. s.k.

           igazgató-helyettes